Welkom

B737 Flight Simulator 

Hartelijk welkom op onze website, B737 Flight Simulator. Dé goedkoopste flight simulator in Nederland voor de Boeing 737 piloot- of student én de luchtvaart-enthousiast. Als piloot wilt u en moet u up to date blijven. Flight simulator tarieven zijn prijzig. Het kost de piloot al snel € 200 per uur en meer. Er wordt dus naar een betaalbaar alternatief gezocht. En juist dát kunnen wij u bieden.

Ons tarief is € 40 (incl btw)  per uur. De prijs maakt het verschil. En…. dit bedrag betaalt u óók als u met 3 personen komt. Dat komt dus neer op € 13.33 per persoon, als u deze kosten deelt. Uiteraard wordt aan kwaliteit niet ingeboet. Maar waarom kunnen wij onze flight simulator dan zo goedkoop aanbieden? Allereerst hebben wij niets met dure overhead kosten van doen. Wij huren geen dure locatie. Met een team van 3 personen kunnen wij die kosten laag houden. Dat komt onze klant, u dus, volledig ten goede.

Mode Control Panel

In 10 jaar tijd hebben wij vanaf de scratch een volledige, static, Boeing 737 Flight Simulator gebouwd. Klein begonnen en inmiddels uitgegroeid naar een 1:1 737 simulator. Wij houden de prijs laag, omdat wij hebben bezuinigd op niet, direct functionele, apparatuur. U treft bij ons geen simulator aan met een 180º Retina screen van € 10.000. Nee. Wij werken met 1.20m Curved monitor, 114Hz. De piloten die bij ons reeds trainden, waren er duidelijk over:

 

“Trainen / raw data doen wij met onze instrumenten en dat wat wij gedurende een take-off en/of een approach zien. Links en rechts naar buiten kijken is real, maar deze opzet volstaat prima. Bovendien spreekt de prijs ons erg aan”.

Instructie
Voor uw simulatie-sessies is ook instructie beschikbaar. Indien u tijdens uw grading en trainingen instructie wenst, dan is óók dat bij ons mogelijk. Tijdens uw boeking kunt u ook direct instructie meeboeken. Instructie heeft een minimum van 2 uur en het tarief is €60,50 (incl. btw) per uur. Dit is naast de kosten van de huur van de simulator. Instructie is specialistisch werk.

Begeleiding
Begeleiding is bij ons gratis. Begeleiding is géén instructie. Onder begeleiding kunt u verstaan het gereed zetten van de simulator in de stand zo u dat wenst, zoals cold & dark, gereed voor taxi, gereed aan het begin van de runway, adviezen omtrent het opstijgen en landen en het toestel via de instructor station gereed maken voor uw approach. Verder beantwoorden wij dan uw vragen omtrent de functies in de Boeing 737 simulator.

Zonder dat de Flight Simulator opnieuw hoeft te worden opgestart, kan via de Instructor Station éénvoudig en snel worden geswitcht naar iedere luchthaven. Bepaal zelf van welke luchthaven, welke gate en welke baan u gebruik wenst te maken. Bepaal ook zelf de approach afstand tot de landingsbaan. Deze laatste optie is enorm handig voor de grading om de approach te oefenen. Kortom bij deze software is er praktisch niets dat niet kan!

Bekijk ook nog de video die wij maakten: ‘Hoe werkt de Instructor Station‘?

In onze B737-800 zijn de systemen geheel operationeel en vrijwel volledig vergelijkbaar met de originele Boeing 737 NG. Onze statische simulator is geschikt voor training scenario’s en kan gevlogen worden met en zonder autopilot, auto throttle, FD en handmatig.