Reviews

Uw mening is belangrijk. Zou u hieronder een review over ons willen achterlaten? Hartelijk dank.



Training voor ons assessment

5,0 rating
20/09/2019

Twee weken geleden konden mijn collega en ik hier heel vlot terecht voor een 4 uur durende raw data sessie. Wij vliegen zelf Airbus, dus het was wel even omschakelen geblazen. Uiteindelijk hebben we kunnen doen wat we wilden en inmiddels zijn wij beiden bij KLM in het verdere assessment traject toegelaten. Dank voor het verhuur.

Aart van der Weijden

LEERZAAM

5,0 rating
19/09/2019

IK GENOOT VAN DE UITLEG EN PRESENTATIE VAN DE INSTRUCTEUR EN VOND ALLES ZEER LEERZAAM EN ZEKER VOOR HERHALING VATBAAR.HET WAS GROOTS EN GENIETEN IN EEN HEEL MOOIE SIMULATOR.
VOOR MIJN OPA WAS DE PRIJS ZEER NETJES.

BAS 14 JAAR

Een geweldige ervaring en ik kom hier zeker terug

5,0 rating
04/08/2019

Ik was na tien minuten volledig “in de sim”. 🙂
Ed had een flesje water klaar staan en warme koffie. Heel attent.
Heel rustig vertelde hij over de sim, de mogelijkheden etc.
De sim is zeer professioneel, goed onderhouden en heeft veel opties.
De uren vlogen voorbei en ik zal zeker terug komen.
Als student piloot was het geweldig maar, voor iedereen met een “vliegtuig tik” is dit een must! 🙂

Faizal (instagram: faisj)

Verjaardagskado

5,0 rating
27/07/2019

Het was de droom van mijn zoon om 1 dag piloot te zijn en bij Ed werd dit waarheid.Wat een mooi kado voor z,n 16e verjaardag.
Een hele vriendelijke ontvangst En alle aandacht voor de jarige.Door enthousiasme en veel kennis een mooie dag voor het hele gezin!

Petra Boorsma

Top

5,0 rating
26/05/2019

Een superleuke ervaring!

Bernadette

3 uur flight simulator

5,0 rating
22/05/2019

Voor de verjaardag van mijn vriend kreeg hij 3 uur de tijd om bij jullie in de flight simulator te mogen vliegen in april. Hij vond het helemaaal geweldig! We mochten 2 uur met de gezagvoerder vliegen, wat echt super was. We voelden een enorme klik met hem en met Ed. Zelfs ik mocht een paar keer opstijgen, landen en vliegen. Jullie hebben ons super opgevangen met drankjes en stroopwafels! Het was ook erg fijn dat ik mee kon. Ik heb mij geen moment verveeld. We komen zeker nog een keer terug.

Carlijn

Geweldige ervaring!

5,0 rating
26/04/2019

Onlangs bij Ed de Flight Simulator gedaan Ik kreeg dit als verjaardagscadeau van mijn vader en had geen idee wat ik zou gaan doen. Eenmaal aangekomen en bij het zien van het bordje achter het raam ging er een lichtje branden. Wat een ontzettend leuke ervaring.
Ed heeft een prachtige simulator die een zeer realistische ervaring geeft van de cockpit en het vliegen. Ook de manier waarop hij gepassioneerd verteld over de simulator en het hele proces van vliegen, van voorbereiding tot landing is zeer waardevol en leerzaam.
Ondanks dat je weet dat het een simulator is voel je toch een soort van spanning. Je wilt het vliegtuig toch goed aan de grond zetten. Zo echt voelt het dus allemaal aan!
Ik kan iedereen die het leuk vind om te vliegen, of dit nu is al reiziger of als piloot, aanraden een keer een vlucht te maken in de simulator.
Ook heel leuk om cadeau te geven aan iemand;-) Ik heb een topochtend gehad.

John Grandia

Zelfs een feest als je niet voor grading gaat

5,0 rating
13/04/2019

De simulator is superslim: hij heeft alle voorzieningen om levensecht te kunnen vliegen, zelfs voor professionals, maar als relatieve leek heb ik ook veel geleerd.
De simulator is dus niet zo’n kooi die hydraulisch beweegt, maar noem dat maar een gebrek: zo’n behuizing vergt een heel andere omgeving (bedrijfspand) en kost een vermogen.
De simulator heeft alles om een echte vlucht volledig na te bootsen zónder de kosten die bij zo’n groot apparaat horen. Dat zorgt ervoor dat iedereen zich een uur in deze simulator kan veroorloven.
Daarnaast is de gastvrijheid en enthousiasme voor het mooie vak van vliegen aanstekelijk. Ik ging de deur uit met het gevoel dat ik veel had geleerd en nog plezier had gehad ook.
Niet te missen ervaring.

Paul Overtoom

Onvergetelijke Ervaring

5,0 rating
12/04/2019

We wisten niet wat we aan zouden treffen , maar het was een onvergetelijke ervaring.
De ontvangst was zeer gastvrij en de uitleg bijzonder duidelijk.
Als je nog nooit een vliegtuig hebt bestuurd, krijg je er na deze ervaring zin in
om piloot te worden.
Het was in een woord geweldig en voor alles nog onze hartelijke dank.
We hopen zeker nog een keer weer te komen.

Gert-Jan en Willem Mauritz

Geweldige plek voor grading voorbereiding

5,0 rating
08/04/2019

Ik ben bij Ed en Jamal helemaal tot in de puntjes klaar gestoomd voor mijn grading. Echt enorm veel geleerd en de sim vliegt top! Onwijs leuke sfeer en Ed heeft een enorme simulator passie. NAV box gaf een kleine error en meteen de volgende dag zat er alweer een volledige nieuwe in de sim! Ik raad absoluut deze sim aan voor iedereen die aan het voorbereiden is voor een assessment!

Sonja

Reactie van B737 Flight Simulator

Dank je Sonja. Fijn dat wij jou op weg hebben kunnen helpen en dat je inmiddels CO bent op een Boeing 737.

Een geweldige ervaring

5,0 rating
02/04/2019

Wij werden enthousiast en hartelijk ontvangen door Ed Koorevaar, die heel gedreven en met veel verstand van vliegen ons vakkundig begeleide op een echte simulator, wij hebben alle drie genoten, het is een aanrader!! voor een schappelijke prijs.

Fam. Vos

Veel vlieg plezier tegen een schappelijke prijs

4,0 rating
20/03/2019

Mijn verwachting was afwachtend, omdat ik dit niet had verwacht. Maar niets is minder waar. Een zeer profesionele cockpit trof ik aan onderleiding van een enthousiaste en zeer bekwame Ed Koorevaar. Samen met nog twee vrienden hebben wij drie uur vlieg plezier beleefd en heel veel er bij geleerd.

Jac de Groot

Gradingstraining en

4,0 rating
18/03/2019

De Sim vliegt als een zonnetje. Nu zijn er wel wat kleine bugs te vinden maar dit doet zeker niet af aan de prijs/kwaliteit verhouding die nergens anders als op deze manier gevonden wordt. Het hartelijke ontvangst van de eigenaar maakt alles goed.

QP (PPL)

Reactie van B737 Flight Simulator

De bugs zijn inmiddels opgelost. Inmiddels een stralende zon in de sim. Dank voor de reactie!

Hier had ik wat aan!

5,0 rating
10/03/2019

Een enthousiast en hartelijk welkom in Moerkapelle. Ed blijkt direct al een gedreven FlightSimmer te zijn. Met verstand van vliegen. Dat blijkt als hij ons drieën wegwijs maakt op de echte simulator.
Het is voor mij een geweldige uitbreiding op het simmen op de eigen computer thuis. Een belevenis. Na drie uur in de cockpit een enorme ervaring rijker. En veel geleerd. De simulator, die Ed Koorevaar in 10 jaar heeft opgetuigd, dwingt respect af. Hier kom ik graag terug.

Fokke Wijnstra

geweldige ervaring

5,0 rating
09/03/2019

Een bijzondere ervaring op een compleet werkend systeem , met een plezierige en kundige begeleiding afgestemd op mijn kennis. Weer veel opgestoken. Een aanrader.

Paul

Voor herhaling vatbaar!

4,0 rating
09/03/2019

Voor de tweed keer in een B737 simulator onder begeleiding van een instructeur ‘gevlogen’. Opnieuw een bijzondere ervaring. Voor herhaling vatbaar!

Jan Kees

Trainen voor grading assessment

5,0 rating
06/03/2019

Vriendelijk ontvangen. Erg mooie static 737 simulator. Echt een aanrader om te trainen voor een grading. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Dennis Hoevenaars

Reactie van B737 Flight Simulator

Dank je Dennis. Goed dit te horen. Straks veel succes met het assessment bij de KLM

Super sessie gehad op 17 februari 2019 - Review geschreven door een (sport)piloot in opleiding

5,0 rating
18/02/2019

Hierbij een review van ons bezoek aan de 737 Flight Simulator op 17 februari 2019. De achtergrond van Constantijn is (sport)piloot in opleiding. De achtergrond van Maurice ligt in de techniek.
Website en informatie vooraf
Op de website en op de Facebook pagina is voldoende informatie beschikbaar over de Sim. Op de website wordt aangegeven dat het een statig Sim betreft. De foto’s geven goed aan wat je kan verwachten.
Betaling en voorbereiding voor de vlucht
Er kan via I-Deal betaald worden van te voren via een reserveringen systeem. Op het reserveringen systeem kun je gelijk zien of er plek is voor de vlucht.
Bereikbaarheid, ontvangst, begeleiding
Bij de locatie is er voldoende parkeer gelegenheid. Een bord voor het raam van locatie geeft duidelijk aan waar je naar binnen moet. De ontvangst was erg vriendelijk en persoonlijk. We kregen koffie en thee aangeboden. Tijdens de sessie werd alle ruimte en rust genomen om alle uitleg te geven die je wilt hebben. Je krijgt de vrijheid om zelf te onderzoeken. Je merkt snel dat er een hoop zorg en liefde in de simulator is gestopt en dat er met passie aan gewerkt wordt om een mooi product op poten wordt gezet. Het is een simulator die continu verbeterd wordt naar aanleiding van nieuwe techniek en nieuwe inzichten. Van te voren wordt er per e-mail gevraagd wat voor soort vlucht je wilt maken. Je kunt hier dus van te voren over nadenken waar door je de simulator tijd volledig kunt benutten voor het maken van je vlucht. Alles is van te voren ingesteld naar jouw wensen, of je nou 15 mijlen voord e baan wilt starten of wilt starten als ‘de eerste vlucht van de dag’. Alle zaken voor de vlucht voorbereiding (weight/balance/NOTAMS/weer/charts/etc.) wordt netjes uitgeprint zodat je tijdens de vlucht alles bij de hand hebt. Er is een IPAD tot je beschikking met alle relevante kaartjes, frequenties en informatie. We beschikten over alle middelen om onze vlucht goed uit te kunnen voeren.
Inrichting
De simulator heeft een schaal van 1:1 en bevindt zich in een kleine kamer. De grootte van de kamer gaf ons het gevoel extra persoonlijke aandacht te krijgen. De simulator bestaat uit een complete replica van alle systemen die een echte 737 ook heeft: main panel, pedestrial panel, overhead panel, een hele grote monitor, een teller/bekerhouder 🙂 en een instructeur station. Alle lampjes, switches, verlichting en geluid is aanwezig. Inclusief domme light en panel lights. Diegene die de sessie begeleidt heeft dus de mogelijkheid om de sessie volledig aan te passen aan je wensen, ook tijdens de vlucht.
Techniek
De simulator verbaasde ons zeer positief. Alle delen bewegen, zoals de throttles, parkeerrem, engine start switches, trim, etc. Dit heeft ongelooflijk veel positief toegevoegde waarde voor de beleving. De Sim draait op Prepar3D, een bewezen platform die zowel qua visual als mogelijkheden volledig is. De geluiden zijn levens echt we stonden te kijken dat zelfs het licht even dimt als je overstapt van APU naar generators. Al die kleine details samen zorgt voor een hele mooie beleving. Het ontbreken van een projector voelde bij ons niet als een beperking. Toegegeven, het beeld is wat kleiner (weliswaar op een monitor die super groot is), maar het grote voordeel is dat er een heel scherp beeld is. Bij een projector krijg je het beeld nooit zo scherp. De scherpte is handig bij bijvoorbeeld het aanvliegen van een landingsbaan op zicht.
Tops
professioneel verzorgd, van betaling, tot voorbereiding, tot uitleg
super ontvangst, gastvrijheid en goede uitleg
Alles beweegt en ‘leeft’
Complete simulator, alles aan de captain en frist officier side is aanwezig.
Mogelijkheid voor echte instructeur
Verbeterpunten
Rudder pedels zijn van Saitek, deze worden nog vervangen door een echte 737 versie
Door de monitor kun je niet op zij kijken, voor het geval je op de taxibaan wilt kijken voor ander verkeer. Hier komen op termijn nog extra beeldschermen voor aan de zijkanten.
Grotere foto’s op website voor een nog mooier sfeer beeld!
We komen zeker terug!
Constantijn en Maurice

Constantijn van Kooten Niekerk en Maurice Melis

Reactie van B737 Flight Simulator

Hallo Constantijn. De rudders zijn inmiddels beide vervangen door replica’s van de 737NG. Bekijk het nieuwsbericht → nieuwe rudders

Berend

5,0 rating
18/02/2019

Op de zondag middag 2 uur mogen ervaren hoe het is om een Boeing 737, vanuit de Cold & Dark stand, tot een uiteindelijke succesvolle landing, te mogen besturen.
Deze ervaring is toch echt veel leuker dan YouTube filmpjes hierover bekijken, of met een simpele (virtuele) setup te vliegen!
Zeker een aanrader als je meer hands-on ervaring wilt krijgen met de Boeing 737 controls en procedures.

Berend

Leuke ervaring

5,0 rating
27/01/2019

Ik wilde een beetje een idee hebben hoe het er echt aan toe gaat in de lucht, aangezien ik piloot wil worden. Ik ben dus een paar uur met de simulator aan de slag geweest met uitleg en het was een super ervaring. Ik raad het iedereen aan.

Joris

Aanrader!

5,0 rating
23/01/2019

De simulator is echt een aanrader! Na het afronden van mijn MCC op de 737, heb ik in deze simulator mijn niveau hoog kunnen blijven houden. Daarnaast heb ik ook een grading-training in de simulator gedaan wat tot een succes heeft geleid!

Alexander

Reactie van B737 Flight Simulator

Dank je Sander. Gefeliciteerd met jouw behaalde resultaat.

Sim training

5,0 rating
12/01/2019

Fantastisch dat er zo’n complete en reële simulator voor de Boeing 737 dicht in de buurt is. Voor zeer schappelijke prijzen zorgt men ervoor dat je je currencie kunt blijven bijhouden. Een aanrader!

Gijsbert Buijs

Top simulator!!!

5,0 rating
11/01/2019

Ik heb de eer gehad om de sim meerdere malen te mogen testen en ik moet eerlijk zeggen dat het een perfecte sim is om procedures te trainen tegen een schappelijke prijs. Verder ook goed geschikt ter voorbereiding van een grading. Veel scenarios zijn na te bootsen.

Jamal Maouli

Flies like the real thing

5,0 rating
01/01/2019

Ik vlieg al geruime tijd in/met deze cockpit, ik heb dus de ontwikkeling van een hobby opzet tot een compleet professionele setup meegemaakt. Inmiddels is de cockpit dusdanig dat deze volledig reageert zoals een echt toestel op het bewegen na.
Er kan “normaal” gevlogen worden van A naar B om de routine op te bouwen of bij te houden maar er kunnen ook allerlei vluchten worden gemaakt waarbij of op een specifiek onderdeel wordt ingegaan en geoefend of om random failures het hoofd te leren bieden.
Dit kan eigenhandig worden gedaan maar de ondersteuning van de instructeur is hierbij zeer zeker aan te bevelen zeker indien random failures worden getraind. Ook de ondersteuning van de instructeur bij standaard procedures is aan te bevelen om eventuele ingeslopen “fouten” te kunnen achterhalen en verhelpen.
De instructeur is rustig, heeft kennis van zaken en kan deze kennis ook overbrengen. Zonder meer aan te bevelen voor zowel beginnende als gevorderde hobbyisten als professionele vliegers.

Theo Scholten